mercredi 18 juillet 2007

I ate raw tuna.... / J'ai mange un morceau de thon cru

So yesterday Lucas, Max and I went to eat Sukiyaki (thin sliced beef cooked in some sort of Soya sauce) in a restaurant called Banyou. Somehow they decided to put us in a private room - it was only the 3 of us and the room could have easily seat 8 people - and we had 3 waiters. One to order (he spoke English so he was pretty much behind the door making sure everything was ok) one who brought the food, and a waitress who was wearing a kimono and cooked the Sukiyaki in front of us (tres fancy). It was a full menu so obviously as a starter we got some raw tuna (no rice, just the tuna). So i decided that the tuna looked ok enough for me to try. I poured wasabi and Soya sauce on it. And I ate it! It was ok, also today I feel a little weird, but it might not be tuna related. So next stop, the sushi conveyor-belt restaurant (so I can see what's around and not order something too weird)


Hier avec Max et Lucas nous sommes allés manger un Suriyaki (tranches de boeuf cuite dans une sauce de soja, un peu comme une pierade mais avec une poêle) dans un resto qui s'appelle Banyou. Je ne sais pas si c'était pour nous cacher ou parce qu'on avait l'air hyper sympa mais ils nous ont mis dans une petite salle privée ou il y avait de la place pour 8! En entrée bien sur il y a eu du thon cru et je me suis dit, bon c'est maintenant ou jamais vu que c'est un bon restaurant et qu'il n'y a personne pour me regarder au cas ou je fais la grimace. Alors ce n'était pas mauvais, j'ai mis beaucoup de sauce de soja et de wasabi et hop. Aujourd'hui je me sens un peu bizarre mais je sais pas si c'est le thon, l'idée du thon ou autre chose. Prochaine étape, le sushi sur tapis roulant, peut être ce week end qui sait...

2 commentaires:

Unknown a dit…

jeez! you're still getting the star treatment?! well save some of that mojo for my visit. (although you have yards of it--or meters if you please) and i'm super proud of you for being so hungry-i mean adventurous.

Anonyme a dit…

Le sushi, c'est comme ça, tu fais la grimace la première fois et puis finalement c'est pas si mauvais alors tu réessaye, et petit à petit sans t"en rendre compte tu deviens totalement accro à cette cuisine!
Et je sais de quoi je parle...